Hvem er Geir Sætre?

Jeg er en mann midt i femtiårene (født 1967), gift og har tre barn.

Fra barnsben av, og frem til slutten av tyveårene, drev jeg aktivt med en eller annen form for idrett. Men da barna kom, ble det mindre og mindre tid til slikt. Likevel fortsatte jeg med jogging, fjellturer og glimtvis også styrketrening på treningssentre. Så på mange måter kan jeg se tilbake på et relativt aktivt liv.

Da jeg var i midten av førtiårene innså jeg plutselig at jeg ikke så like veltrent ut som jeg skulle ønske. Jeg hadde mannepupper og en bilring rundt livet. Samtidig følte jeg at det var tyngre å gå opp trapper med handleposer, jeg ble fortere andpusten enn jeg hadde blitt tidligere og formen var ikke som den burde. Da gjorde jeg som enhver handlekraftig mann ofte gjør; jeg begynte å jogge.

Formen ble bedre, men jeg ble ikke noe slankere. Da hev jeg meg på bølgen som hadde vart her i Norge en stund; lavkarbo.

Det gikk bra i noen måneder, jeg spiste lite karbohydrater og gikk litt ned i vekt, men ikke så mye som jeg hadde håpet på etter å ha lest "hypen" i alle aviser, ukeblad og på nettet.

Desverre for meg er jeg altfor glad i brød, øl og pizza, så jeg klarte ikke å være lenge nok på lavkarbo-bølgen til at jeg fikk sett om det var noe som kunne funket for meg over lengre tid.

Jeg var tilbake til utgangspunktet, og synet av bilringen var like demotiverende. Over de neste årene ble ulike dietter prøvd ut, alle med varierende grad av suksess, og plutselig var jeg femti.

Et yndet uttrykk er jo "femti, feit og ferdig", og til en viss grad følte jeg det slik.

Dessuten følte jeg på meg at jeg til tider drakk for mye alkohol. Ikke bare drakk jeg ofte, men jeg drakk store mengder også. Mang en gang tenkte jeg dagen derpå, at jeg burde ta et oppgjør med drikkingen, men jeg gjorde aldri noen seriøse forsøk på det.

Sommeren 2021, etter at de to eldste sønnene mine hadde vært hjemme i lang tid pga hjemme-eksamen på universitetet, og etter et fotball-EM der hjemmekvelder med burgere, øl og chips mer var regelen enn unntaket, fikk jeg et sjokk.

En dag jeg vasket gulvet på badet, fant jeg frem den gamle badevekten som hadde dødt batteri, og som sikkert hadde hatt det i bortimot ti år. Jeg byttet batteriet, steg oppå og PANG - tallet som lyste mot meg var 131,7 kg. Selv om er høy (197 cm) ga det me en BMI på nesten 34. Alt over 30 klassifiseres som fedme.

Jeg kledde av meg, og så meg i speilet. Jeg måtte innrømme at jeg hadde hatt godt av å slanke meg, men syntes ikke selv at jeg så veldig feit ut. Øynene mine var blitt vant med synet av meg selv, og la ikke merke til det åpenbare.

Likevel, og heldigvis for det, innså jeg at endring var nødvendig. I mange år hadde jeg hatt problemer med ene kneet, og jeg visste at om jeg ikke tok grep, ville vekten fortsette å stige. Før jeg var seksti, ville jeg kanskje være 140 kg, og hva om kneet da slo seg skikkelig vrang? Nå var det i alle fall så uproblematisk at jeg kunne trene uten for mye smerter, men hva om jeg hadde ti kilo mer å drasse på?

Via omveier fikk jeg kontakt med en coach som lagde et kostholdsopplegg for meg, og veiledet meg til hvilken type trening jeg skulle begynne på.

Jeg startet opplegget 1 august 2021. Det var beintøft, men gradvis så jeg resultater. Da jeg avsluttet opplegget vel 20 uker senere, var jeg ned fjorten kilo.

Hva nå, tenkte jeg, klar over at mange går opp igjen med en gang de slutter på opplegget. Jeg fant ut at jeg måtte skape en forppliktelse for meg selv, noe som motiverte meg til å holde vekten og gjøre endringen om til en livsstilsendring.

Løsningen ble at jeg meldte meg opp til utdannelse som Personlig Trener (PT) og kostholdsveileder via AFPT, og begynte et opplæringsløp for å bli Livsstils-coach. Link til sertifikatene jeg har oppnådd, finner du i bunnen av siden.

Samtidig bestemte jeg meg for å bruke den kunskapen jeg ville få fra utdannelsen, og erfaringen jeg hadde skaffet meg med opplegget, til å hjelpe andre menn til å endre sine liv.

SunneMenn og SunnMann ble en realitet.

Du lurer kanskje på hvordan det har gått med vekten etter at opplegget var over?

Den viser ytterligere 2-3 kg nedgang siden den gang, mye fordi kroppen min "craver" den typen mat som fikk meg ned - sunn mat med rikelig mengde proteiner, langsomme karbohydrater og rett type fett.

Resultatet:

  • Jeg er i bedre form enn på lenge.
  • Folk kommenterer at jeg ser bra ut og har mye energi,
  • Jeg føler meg sunnere, sterkere, slankere og mer funskjonell enn jeg kan huske å ha vært.
  • Jeg sover bedre og snorker ikke lenger
  • Jeg føler meg mer tilfreds med meg selv, har forbedret mitt selvbilde og fått en mer postitiv selvoppfatning,
  • Jeg innser at jeg er på god vei til å ha fått til den livsstilsendringen jeg håpte på.

Alt dette gir meg enormt mye glede og vet du hav det beste med det hele er?

Det kan du også klare!

Sertifikat PT Norsk

Sertifikat Kostholdsveileder Norsk